Over ons

 

  

 

 

In mei 2014 kwam de diagnose van kanker bij Wout voor iedereen aan als een donderslag bij heldere hemel. Kleine Wout, net 10 maanden oud, had neuroblastoom. Ondanks zijn zware behandeling ontpopte hij zich als SuperWout. Hij bleef gretig zijn tong uitsteken, enthousiast ‘dada’ zwaaien, choco eten, guitig lachen,… hij leerde zelfs nog stappen. Maar de behandeling mocht niet baten. Op 1 januari 2015 heeft SuperWout zijn dappere strijd tegen kanker moeten staken. 

Zijn strijd was oneerlijk, maar zijn veerkracht en doorzettingsvermogen legendarisch. Dit inspireert peter en meter, vrienden en familie om samen de strijd tegen kanker aan te gaan. In oktober 2015 richtte we dan ook de vzw Team SuperWout op.

Het hemelvaartweekend is al enige jaren 1000 km-weekend. Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker! En dat vier dagen lang! Dat is de 1000 km van Kom op tegen Kanker (http://www.1000km.be). Met Team SuperWout zetten we ook onze schouders en vooral onze coureursbenen onder de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Deelnemen met Team SuperWout aan de 1000 km vereist startgeld (5.000€ per team), maar we zijn ervan overtuigd dat we dit  kunnen en zullen inzamelen om de strijd tegen kanker aan te gaan.

In 2015 namen we deel met 3 teams aan de 1000km van Kom op tegen Kanker; in 2016 waren dit 8 (!) teams en in 2017 fietsten we met 6 teams mee.

In 2018 willen we opnieuw met 6 teams deelnemen aan de 1000km; daarnaast willen we ook met een geldelijke gift het Kites team van het Kinderkankerfonds Leuven ondersteunen. Gespecialiseerde teams ondersteunen de zieke kinderen,  hun gezin en hulpverleners die thuis in zorg betrokken zijn met advies en zorg op maat. Meer info vind je ook op https://www.uzleuven.be/nl/kinderkankerfonds/.

We gaan voluit, omdat elke bijdrage aan onderzoek tegen kanker verdomme belangrijk is!

 

 

Vzw Team SuperWout

Waarom richtten we juist een vzw op?

We vonden het belangrijk om een transparant, duurzaam en duidelijk kader te scheppen rond de organisatie en acties die we het voorbije jaar begeleid en georganiseerd hebben en met een duidelijk engagement willen blijven organiseren dit en volgende jaren. Het doel om het verhaal van dappere Wout met zijn veerkracht en doorzettingsvermogen als inspiratiebron te gebruiken en om ons enthousiast samen te blijven engageren staat daarbij centraal. Zo willen we zijn strijd tegen kanker, en bij uitbreiding, tegen andere levensbedreigende ziekten blijven doorzetten. 

Hier vind je ook onze statuten.

 

Jaarlijks maken we ook een jaarverslag op met alle info over wat we dat jaar met onze vzw hebben gedaan. Al onze activiteiten, inkomsten en uitgaven van dat jaar vind je erin terug. Het eerste jaarverslag van editie 2016 vind je hier.